Anodisoinnin vahva ammattilainen

Kun alumiinilta vaaditaan suurta korroosion- ja kulutuksen kestävyyttä, valitaan pintakäsittelymenetelmäksi anodisointi. Anodisointi on sähkökemiallinen pintakäsittelymenetelmä, joka saa aikaan värittömän oksidikerroksen. Alumiinin käytön yleistyessä myös vaatimukset muuttuivat, ja kasto- tai sähkövärjäys kehitettiin mahdollistamaan näyttävät värjäykset.

Raaka-aineet ovat keskeisessä asemassa mitattaessa lopputuloksen tasoa. Laajan soveltuvuutensa takia käytetyimmät alumiiniseokset ovat EN AW-6060/6063 ja EN AW-5005. Ensimmäinen on tarkoitettu profiilituotteille ja jälkimmäinen levyille.

Ympäristöystävällinen materiaali

Anodisoitavien tuotteiden ominaisuuksiin voidaan vaikuttaa jo ennen anodisointia esimerkiksi hionnalla, harjauksella ja kiillotuksella.

Käyttökohteen vaativuus ratkaisee anodisointikerroksen kerrosvahvuuden. Kerrosvahvuus ja kovuus määrittelevät anodisoinnin tuotteelle antaman suojauskyvyn ja eliniän. Standardista SFS-EN ISO 7599 löytyvät suositeltavat kerrosvahvuudet.

Anodisoitu alumiini on ympäristöystävällinen materiaali, sillä se voidaan kierrättää ilman esikäsittelyä. Aiemmin anodisoidut pinnat voidaan jopa käsitellä uudestaan.

Anodisoitu alumiini on helppokäyttöinen materiaali, koska se ei vaadi erityistä huoltoa. Pelkkä pintojen pesu normaalisti riittää. Hankaavia, voimakkaasti emäksisiä tai erittäin happamia pesuaineita on kuitenkin syytä välttää.

Ota yhteyttä ja kysy lisää anodisoinnista tai pyydä tarjous!

Yhteystiedot

Anodisointi Janster Oy
Koskelontie 17 A
02920
ESPOO
www.janster.fi
Koskelontie 17 , Espoo

Kiinnostuitko? Tilaa väriviuhka tai jätä yhteystietosi muun asian merkeissä, otamme yhteyttä!